CMAS tørdragtskursus er nu tilgængeligt i DSF

DSF bestyrelsen har nu godkendt kursusmaterialet til CMAS tørdragtskurset, så flaskeinstruktører kan bruge materialet til at uddanne tørdragtsdykkere og rekvirere certifikater.

Kurset er blevet udviklet for at imødekomme et ønske fra medlemmer, der gerne vil have mere viden om en tørdragt, og brugen af dem, blandt andet for at være bedre rustet før køb af en tørdragt. Samtidig så giver det også CMAS-dykkere mulighed for at leje tørdragt i de dykkercentre, der kræver et tørdragtscertifikat ved udlejning.

Der er lavet følgende kursusmateriale:

  • Bindende krav til tørdragtskurset inkl. vejledende lektionsplan.
  • PowerPoint med noter til instruktøren.
  • Kompendie omkring tørdragt. Dette er afsnit taget fra lærebøgerne. Kompendie kan udvides over tid, hvis der er ønsker eller behov for det.

Teorimaterialet / præsentationer er lavet i et lyst format, så de kan printets ud i A5 og lamineres med henblik på, at kurset kan afholdes som stranddyk på et egnet sted.

Kurset kan afholdes af en CMAS 1-stjernet flaskeinstruktør (M1) som har haft mindst 20 dyk i tørdragt.

Instruktører kan allerede i dag hente materialet fra intranettet og bruge det i deres undervisning. Alle instruktører opfordres til at kigge på materialet og sende deres kommentarer til Teknisk Udvalg på tu-formand@sportsdykning.dk. Materialet på intranettet vil løbende blive opdateret, efterhånden som Teknisk Udvalg modtager kommentarerne.